Вие сте тук: » Статии » Кой е професионалният търговец?

Кой е професионалният търговец?

Професионалният търговец е човек, който печели повече пари от средния търговец.  Ако ти не печелиш два или три пъти повече от средния търговец на недвижими имоти, ти не си професионалистът, който би могъл да бъдеш.

Ако нямаш желание да направиш задължителните промени, за да постигнеш тези нива на професионализъм, би трябвало да се пренасочиш към някаква работа на заплата.
На позиция със заплата хората имат сигурност. В повечето случаи, тези хора работят наистина много дълго и много здраво, докато се почувстат добре финансово. В бизнеса с имоти не е така, знаеш това.

Вълнуващото в бизнеса с имоти е това, че можеш да забогатееш, като помагаш на другите да забогатеят.

Вероятно ти искаш да бъдеш богат. Има хора, които не искат да бъдат богати. Може да има такива и в твоя офис – хора, които буквално се страхуват от успеха. Чувал си ги да казват неща като:

„Аз не искам да съм богат. Богатите хора са болни хора.”

Повярвайте, има много здрави богати хора.

Или

„Парите не са важни.”

Не са. Освен когато ги нямаш.

Ако не предоставяш услугата си така както трябва, няма да получиш пари. Когато даваш по много от отличното си обслужване, получаваш по много от онези банкноти…

Важно е да осъзнаеш, че когато става дума за богат, се има предвид не само да бъдеш финансово стабилен, а също напълно зрял, щастлив и успешен човек, който се стреми да е богат във всяка област на своя живот.

Характеристиките на професионалиста

Професионалистите в бизнеса с недвижими имоти имат характерни черти, по които ще ги познаеш. Важно да притежаваш тези черти. Ако вече ги имаш, браво на теб. Обмисли какво можеш да подобриш.

Едно обичайно качество, което разграничава средния от блестящия търговец, може да бъде изразено само с една дума – желание.

Повечето от блестящите търговци работят с поразително желание. Те знаят, че могат да бъдат най-добрите в тяхната област и ежедневно го доказват на себе си, на семейството си, на клиентите си, на света около тях.

Желанието им помага да бъдат приятни на своите клиенти и колеги.
То е горивото, което задвижва техния двигател и ги поддържа в отлична скорост.
Вероятно си наясно колко много желание трябва да имаш в този бизнес.

Научи начините да отминаваш негативното, отказите, провалените продажби и се научи да оставаш фокусиран върху златните възможности – да затвориш сделката, която може да пропуснеш, докато се вайкаш за неуспехите си.

Професионалистите обръщат особено внимание на детайлите. Те задава въпроси, които им помагат да получат по-добро разбиране  за това какво иска техния клиент.

Техните документи винаги са изрядни и подредени. Те вдигат телефона си незабавно.
Спазват обещанията си и имат отговор веднага щом въпросът бъде зададен.

Професионалистите са изключително ориентирани към целите си.
Те се стремят към точно определен брой набрани и продадени имоти всеки месец, сериозен приход, препоръки за бизнес.
Те знаят точно за какво работят и кога ще го постигнат.

Ти имаш ли своите цели в писмен вид?
Ако ги нямаш, значи си от мечтателите. Значи нямаш ясна програма за постигане на нищо. Ти си като онези средни търговци, които казват:

„Със сигурност искам да спечеля много пари този месец, но след деня, който имах вчера, днес мисля да не излизам от офиса.”

Успешните хора, истинските професионалисти, започват от там, откъдето средните  спират. Те правят това, което губещите се страхуват или ги мързи да правят.

Блестящите търговци разбират, че трябва ежедневно да търсят начини да подобряват своите умения. И го правят.

Ще чуеш средните търговци да казват: „Ако сега не направя това, ще го направя друг път…”
Това е план за провал.
Ще чуеш професионалистите да казват: „Ако не го направя достатъчно добре сега, следващия път ще опитам … и ще го направя по-добре.

Имай план за успех, вместо план за провал.

Истинските професионалисти в бизнеса с имоти предлагат отлично обслужване. Те знаят, че ще им бъде платено така, както обслужат клиента.

Дата: 07.03.2009 г.

Автор: Статията е предоставена с любезното съдействие на Адрес Академия

Посетете техния уебсайт на адрес: www.addressacademy.com

Добави отговор